2015. sze 29.

Anglia és a BL

írta: Zlatan77
Anglia és a BL

A bajnokok ligája mellett Angliában a harmad és negyed osztályban is rendeznek fordulót a mai napon. Kiszúrtam egy mérkőzést amely a meglévő információk illetve a szorzó tekintetében mindenképp érdekes lehet.

Gillingham - Fleetwood

A Legague One legutóbbi szezonjában összesen 1 pont választotta el a két csapatot egymástól, így a Fleetwood 10. míg a Gillingham 12. helyen végzett. A Fleetwoodiak első szezonjukat töltötték ekkor a harmad osztályban így nagyon is említésre méltó volt ez a helyezés, viszont ahogy az lenni szokott, a következő évre szétszedik a csapatot a nagyobbak (18 játékos érkezett, 26 távozott a nyáron), fogyóeszközzé válik a pénz  így a lelkesedés is alábbhagy. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy 9 mérkőzés elteltével összesen 9 pontot gyűjtöttek úgy, hogy kettő győzelmet és 3X-et sikerült bezsebelniük. Ami viszont árulkodó statisztika lehet, hogy utóbbi 9 mérkőzésükből, amelyet idegenben vívtak, egyetlen egyet tudtak megnyerni, míg 8 mérkőzésen alulmaradtak! Hiányzójuk lesz 4 darab, egyik sem meghatározó játékos. Viszont még mindig kisebb sérüléssel küszködik a legjobb támadójuk aki az előző mérkőzésen már visszatérhetett de 70 perc játékot bírt. Információk szerint kétséges a mai játéka. A Gillingham ezzel szemben nagyon elkapta a szezon rajtot két legutóbbi mérkőzés csúfítja csak az eddigi statisztikájukat ahol vereséget szenvedtek. Ezek mellett található még a nevük mellett idén 2 döntetlen és 5 győzelem is. Ez jelenleg a harmadik helyre elég. Hazai statisztikájuk több mint nagyszerű, ugyan is a tétmeccseket figyelembe véve utolsó 8 hazai mérkőzésükből 7-et megnyertek és egy darab döntetlen született. Egy komolyabb hiányzójuk lesz, a több hete kieső védő Oshilaja. 

A Gillingham jóval összeszedettebb formát mutat haza pályán be fogják rántani ezt a mérkőzést, erre utalhat a folyamatos odds csökkenés is.

Tipp: Gillingham - 1,89

Porto - Chelsea

Egyiket csapatot sem szükséges bemutatni úgy gondolom. A bukiknál egyre inkább mozog felfelé a Chelsea szorzója míg a Portóé lefelé. Ez az amiből ma hasznot fogok húzni, ugyan is hiába a José féle banda mélyrepülése a bajnokságban, véleményem szerint a BL más tészta.

Egyik oldalról itt a Porto amely remekel a bajnokságban 6 meccsen megszerzett 14 pontjával vezeti a hazai pontvadászatot míg a Bajnokok ligájában a Dinamo Kijev otthonában szerzett nagyon fontos egy pontot a 2:2-vel végződő mérkőzésen. Ezt tetézi, hogy hazai pályán utolsó 17!!!! tétmeccsüket megnyerték. A legnagyobb érvágás a sok nagy csapat által üldözött Brahimi kiesése lehet, ő összeszedett egy kisebb sérülést a Moreirense elleni bajnokin. Lopetegui vezetőedző nem számíthat továbbá Herrerára, Varelára és Andé Silvá-ra sem.

A másik oldalról adott egy megtépált Chelsea akiknek eddig nem a címvédésről sokkal inkább önmaguk megtalálásáról szól a bajnokság. Gyakorlatilag lefekszenek mindenkinek 7 meccsen 8 pontot szereztek ez a 14. helyre elég jelenleg angliában. Courtois kapus hosszú időre kidőlt, az edző balhézik a stábbal, Diego Costa-t gyűlöli fél Nagy-Britannia. Minden adott tehát egy hazai győzelemhez, de......

Nagyon DE!!
Ne essünk bele abba a hibába amibe a bukik. A pillanatnyi forma az ami legkevésbé fog számítani ezen a meccsen. Az első tényező Mourinho. A Dragoaban vált azzá aki. A Chelsea előtt a Porto manager-eként ténykedett és vált sikeressé. Most is lenyilatkozta, hogy könnyekig hatódott és még a csapat múzeumát is meglátogatta. Ha valaki akkor ő ma nem akar veszíteni. Fejek fognak hullani egy gyengébb játék láttán ebben biztos vagyok. Másik tényező Diego Costa akit kiutáltak gyakorlatilag angliából és utólagos eltiltása miatt nem is játszhat a bajnokságban. Viszont itt a BL-ben igen. Mi másra vágyna egy ilyen játékos mint, hogy elhallgattassa az őt szidalmazókat egy jó játékkal esetleg gólokkal? A Chelsea kerete bőven jobb mint a portóé és szerintem ezt ma bizonyítani is fogják. Kicsit tavalyi Dortmund faktort érzek, botladozás a hazai porondon míg a bl-ben magabiztos szereplés lesz. Egyedül Kenedy hiányzik majd a mezőnyből. Ha gólfesztivált nem is rendez a Chelsea, de biztos vagyok benne vereséget nem fog szenvedni. 

Tipp: Chelsea (+1) - 1,62

Zenit - Gent: H - 1,4
Barcelona - Leverkusen: Leverkusen (+2) - 1,72
BATE - Roma: V - 1,82

 

jose-mourinho-chelsea-sporting_3210958.jpg

Szólj hozzá

foci BL Napi tuti Általános tippek