2015. jún 12.

Eb selejtezők, Eb selejtezők és Eb selejtezők

írta: Zlatan77
Eb selejtezők, Eb selejtezők és Eb selejtezők

euro2016.jpgKazakhstan - Törökország  - Kezdés 18:00

Az "A" jelű csoportban rendezik a pénteki selejtezők első mérkőzését, ahol a Törökök látogatnak Kazakhstanba.Egyértelműen a vendégek számára fontosabb a három pont megszerzése a mérkőzésen így a tipp is erre épül. A Kazakhok gyorsan elintézték, hogy ne legyenek érdekeltek a továbbjutásért folytatott küzdelmekben, 5 mérkőzésből 4 vereség és egy soványka 0-0  a Lettek ellen, a felmutatott eredményük.

A Törökök iszonyat gyengén kezdték a csoportkört, három meccsen szenvedtek két vereséget és szereztek egy pontot a Lettek ellen. Akkor is érezhető volt, hogy Fatih Terim csapata többre hivatott de valahogy nem akar kijönni az a bizonyos lépés. Viszont azóta elkezdték gyűjtögetni a pontokat, X-eltek Hollandiában és otthon simázták Kazakhstant. Pár napja Bulgáriát küldték haza egy négyessel bari meccsem, ami jól mutatja: összeáll szépen lassan ez a török gárda. Jelenleg csak a negyedik továbbjutást NEM érő helyen állnak a törökök. Az ilyen meccseiket mindenképp be kell húzniuk, hogy ne a végén dőljön el a továbbjutás kérdése a Hollandia elleni mérkőzésen. Legutóbbi egymás elleni mérkőzéseiken 5-ből, négyszer nyertek a törökök legalább 2 góllal és ezek között volt 4-0 illetve 6-0 is.

Tipp: Kazakhstan - Törökország: Törökország - 1,45
          Kazakhstan - Törökország: Törökország(-1) - 2,25


Lettország - Hollandia - Kezdés:20:45

Szintén az "A" jelű csoportról van szó, ahol nagy meglepetésre Hollandia nem csoportelső 5 forduló után sem. De még csak második sem, hanem a biztos továbbjutást nem érő harmadik helyen tanyázik köszönhetően annak, hogy vereséget szenvedtek Izlandon és Csehországban is. Nem sok van a csoportkörből, így egy újabb botlás megbocsájthatatlan hiba lenne.. A Letteknek még nem sikerült győzelmet aratniuk a csoportban, játékuk inkább a teljesen hátrazárt védekezésre és az ebből indított kontrákra épül, ennek köszönhetően szereztek 3 döntetlent a két vereségük mellé. A Hollandok már leégtek pár napja, hogy egy nyert meccset adtak oda USA-nak ez szerintem még dob a motivációjukon. Azt várom, hogy a hollandok felnyitják a betömörülő lett védelmet, és magabiztos győzelmet aratnak Huntelaar-ék.

Lehetséges kezdők:
Lettország:
Vanins, Gorkss, Dubra, Maksimenko, Freimanis, Tarasovs, Lazdins, Zjuzins, Visņakovs, Rakels, Sabala

Hollandia:
Cillessen; Janmaat, Blind, De Vrij, Martins Indi; Clasie, Wijnaldum, Sneijder, Memphis; Van Persie, Huntelaar

Tipp: Lettország - Hollandia: Hollandia (-1) - 1,6
          Lettország - Hollandia: Hollandia: 2,5 felett 1,65


 Bosznia-Hercegovina - Izrael: Kezdés:20:45

A Bosnyákok nem úgy állnak 5 forduló után a "B" jelű csoportban ahogy azt elképzelték, viszont az Izraeliek annál inkább. A csoport toronymagas esélyese Belgium és a legtöbben a Bosnyák Wales duóból várták a második és harmadik helyezett kikerülését. Ehhez képest Wales második, míg meglepetésre jelenleg Izrael a harmadik és a Bosnyákok csak Ciprus után az ötödikek. Izrael nagyon jól kezdte a csoportkört (3 győzelem), de azért lassan kiegyenlítődnek az erőviszonyok amit mutat, hogy utolsó két meccsükön már kikaptak. Ezzel szemben Bosnyákok szenvednek. Egyedül Andorrát verték meg, igaz a Belgákkal és Wales-el is X-eltek. Izrael az odavágón megverte a 48. perctől 10 emberrel játszó, hitehagyott Bosnyákokat 3-0ra. A hazaiak tisztában vannak vele, hogy vagy nyernek vagy lemondhatnak a kvalifikációról szőtt álmaikról. Minden meccsen kőkeményen oda kell tenniük magukat és biztos vagyok benne, hogy egy nagyon feltüzelt bosnyák csapat és egy még inkább tüzes szurkolótábor fogadja majd az Izraelieket bosszúra szomjasan.

Bosznia:
Begovic, Mujdza, Bicakcic, Spahic, Kolasinac, Besic, Medunjanin, Hajrovic, Pjanic, Lulic, Dzeko

Izrael:
Martziano, Dgani, Ben Haim I, Tibi, Ben Harush, Yeini, Bitton, Natkho, Zehavi, Damari, Sahar

Tipp: Bosznia-Hercegovina - Izrael: Bosznia-Hercegovina - 1,65

Szólj hozzá